Archive for januari 2013

Vandaag verdwijnt er een unieke vierkante fabrieksschoorsteen uit Haarlem. De schoorsteen van het Cavex terrein lijkt echter gered te worden door Joachim van Zetten. Hij is een groot liefhebber van vierkanten in het algemeen. Het bedrijf Quadrum International ziet er zelfs handel in.

Audio MP3
Beluister: Vierkante schoorsteen

Veel rumoer in de Haarlemse politiek over de woonplaats van de Haarlemse wethouders. Natuurlijk is het een principe dat bestuurders zelf in de te besturen gemeente moeten wonen. Ze moeten immers hun eigen beleid ‘ervaren’.

Nu is echter gebleken dat wethouder Van Doorn (GL) helemaal niet in Haarlem woont. En na enig onderzoek blijkt dat nog maar het begin…

Audio MP3
Beluister: Wethouders

Lennaert Nijgh leeft! Er is nu een heel festival rond deze Haarlemse schrijver die al weer 10 jaar geleden overleed.

Dirk Drieke geeft ‘s nachts rondleidingen door het oude woonhuis van Nijgh aan de Stalkruidlaan. Waarom eigenlijk? Wat is daar te zien? Dhr Jansen ging mee op toer.

Audio MP3
Beluister: Nijgh huis

Bent u wel eens bang in uw wijk? Ruikt u wel eens onraad? Weest niet gevreesd want hier zijn de BuurtBikkels!

Een nieuw sociaal project om ontspoorde jongeren in Boerhaavewijk een functie te geven. Initiatiefnemer Heiko Beukelaer laat ter plaatse zien hoe het werkt, de para-militaire inzet van straatjongeren. Dhr Jansen van het Instituut is onder de indruk.

Audio MP3
Beluister: Buurtbikkels