Archive for augustus 2012

Deze week vaart er een nieuwe veerpont voor fietsers en voetgangers over het Zuider Buiten Spaarne. Dat is mooi, alleen al omdat er dan weer een Haarlemse veerpontschipper bij komt. Een mooi beroep.
Wij spraken eerder met schipper Joris Boeien op de Ringvaart bij de Cruquius.

Audio MP3
Beluister: Fietspont

Het oude gebouw van de Spaarne Scholen Gemeenschap in Schalkwijk gaat gesloopt worden. Oud-leerlingen mochten nog eenmaal een bezoekje brengen aan het afgeschreven pand. Mooie herinneringen komen dan naar boven, maar ook minder mooie herinneringen. En wat doet dat dan met de mens? Beluister het verslag:

Audio MP3
Beluister: SSG

Het Houtmanpad in huidige toestand

Nog altijd is het niet duidelijk wat er nu precies met het Houtmanpad moet gebeuren. Blijft het een voetpad? Komt er een fietspad bij?

In opdracht van de gemeente voerde het Coster Instituut een onderzoek uit om te zien wat historisch de beste optie zou zijn.

Dhr Bruijn bespreekt de resultaten met historica Rineke Streefkerk. Zij komt tot een opzienbarende conclusie.

Audio MP3
Beluister: Houtmanpad

Het festival Haarlem Jazz (& more) is weer uitgebroken in de stad. Maar houden Haarlemmers van Jazz? En wat is dan goede Jazz?
Kortom, is Haarlem wel een Jazzstad? Een gesprek met willekeurige bezoekers..

Audio MP3
Beluister: Jazz

Aan de vernieuwde Spaarnekade bij de Droste fabriek, nu woningen, spreekt dhr Bruijn met oud Droste medewerker Huub Wijngaards.
Zijn favoriete chocoladeletter was de J uit 1978.
Desalniettemin lijkt hij de chocoladeletters niet meer helemaal op een rijtje te hebben.

Audio MP3
droste

EkoLuv

Club EkoLuv aan de Kloosterstraat

Wat is er te doen in Haarlem tijdens een regenachtige zomer? Ook binnen zijn er genoeg activiteiten. Erik van Hout heeft bijvoorbeeld een biologische ‘relax club’. Dhr. Jansen ging eens kijken.

Audio MP3
EkoLuv