Archive for mei 2012

Kim Bakker heeft een conflict met de UEFA omdat zij dit jaar het EK-2012 organiseert in Haarlem, en dus niet in Polen. Echter, het gaat niet om voetbal, maar om Erotisch Klimmen (EK). Dit alles in de klimmuur aan het Spaarne.
Kim propageert het oranje versieren van straten aangezien oranje de kleur van het Erotisch Klimmen is.

Audio MP3
EK2012

Haarlem vergrijst, gelijk met de landelijke trend. Dat vraagt om een moderne aanpak binnen de ouderenzorg. Zorggroep Caritus beheert een Bejaardenloods op het industrieterrein Waarderpolder.

Audio MP3
Bejaardenloods
Dhr. Bruijn probeert verhalen op te tekenen van ouderen die Haarlem-Noord nog als het oude dorp Schoten hebben meegemaakt.
Audio MP3
Bejaardenloods2

De gebroeders De Wit hebben slechts een korte periode een zaak in witgoed gedreven aan de Zijlweg. Al wat goed is gaat voorbij, zullen we maar zeggen.

Audio MP3
Witgoed

Haarlem kent ook gedwongen inwoners:
zij die in de Koepelgevangenis verblijven.
Dhr Bruijn spreekt met de dader (duidelijk geen Haarlemse)
van een wel heel bijzondere bankoverval.

Audio MP3
Bankoverval


Dhr Bruijn en dhr Jansen bespreken de Dekaquota voor het plan “winkelspreiding” in Haarlem. Een goede verdeling van het winkelaanbod is belangrijk voor een stad die zeker tot 2034 aanspraak wil blijven maken op de titel “Beste Winkelstad”.
Het CosterInstituut heeft daar zo haar idee├źn over. Zij richt haar peilen op die ‘typisch’ Haarlemse winkelketen Dekamarkt.

Audio MP3
Dekaquota

De gebroeders Schaarboer reizen met hun Steile Wand langs kermissen in Nederland. Zij herinneren zich de Haarlemse kermis aan de Zaanenlaan. “De trekk’r ging dwears door dat witt’ huus” Of halen de broers, op leeftijd, verschillende steden door elkaar?

Audio MP3
Schaarboer

Onderzoek naar verdwenen attracties op de Haarlemse kermis. De familie Hutter stond generaties lang op de kermis met de Muggenkraam, voor het oud-Haarlems Muggenziften. 10 seconden ziften voor twee kwartjes. Jan Hutter verteld..

Audio MP3
Muggenziften