Archive for april 2012

Past het grote Bevrijdingspop nog wel in de monumentale Haarlemmershout? Binnen de gemeenteraad lijkt men nu te vinden van wel.
Maar wethouder Dries van Velsen komt nu met een nog veel betere locatie !!
Dhr Jansen vraagt welke locatie dat is…

Audio MP3
Bevrijdingspop

Het kan een Haarlemmer niet ontgaan zijn: Er zit een nest bosuilen in het Kenaupark. Mensen met telelenzen verdringen zich rond de boom in het park. Hoe bijzonder is dit nest eigenlijk? Het Coster Instituut gaat te rade bij bioloog Midas Zuydweg.

Audio MP3
Bosui

ZorgGroep Caritus heeft nu ook een lunchroom, waar mensen ‘met-een-beperking’ werken. Mensen met ‘mogelijkheden’ noemt Caritus dat.
Dhr Bruijn gaat een kopje koffie drinken en onderzoekt hoe deze mensen zo een zinvolle plaats in onze maatschappij krijgen. En de koffie smaakt nog goed ook.

Audio MP3
ZorgCafe

Kenau Simonsdochter Hasselaer

Onderzoek rond de kwestie:
Wat maakt Haarlem anders dan bijvoorbeeld Amersfoort of Nijmegen?
Antwoord: Wij hebben Kenau!

Dhr. Jansen en Dhr. Bruijn bespreken dit twijfelachtige hoogtepunt in de Haarlemse geschiedenis.

Audio MP3
Kenau

Gemeentekantoor aan de Raaks

De gemeente heeft een nieuwe publiekshal en kantoor aan de Raaks. Maar er was toch helemaal geen geld voor nieuwe gemeentekantoren?

Wethouder Dries van Velsen verteld over de perikelen aan de Raaks. En Van Velsen heeft grootse plannen!

Ook Erik de Zwemmer van InterBeton vastgoed BV, altijd in voor een prestigeproject hier en daar, is enthousiast over het nieuwe Haarlemse bouwbeleid.

Audio MP3
Raaks

Bij de huisdierenopvang aan de Zijlweg krijgen ze wel vaker aangereden honden binnen. Of zelfs halve hondjes. Maar daar kunnen ze natuurlijk niets mee. Of toch wel?

Audio MP3
Zijlweg3